Löpning

Löpning förbättrar din hälsa

Tro det eller ej, löpning är faktiskt ett bra sätt att öka din allmänna hälsonivå. Forskning visar att löpning kan höja dina nivåer av bra kolesterol samtidigt som det hjälper dig att öka lungfunktionen och användningen. Dessutom kan löpning också stärka ditt immunförsvar och minska risken för att utveckla blodproppar.

Det förebygger sjukdomar

För kvinnor kan löpning faktiskt bidra till att minska risken för bröstcancer. Det kan också bidra till att minska risken för att få en stroke. Många läkare rekommenderar idag löpning för personer som är i de tidiga stadierna av diabetes, högt blodtryck och benskörhet, och det har visat sig bidra till att minska risken att få en hjärtattack. Genom att hjälpa artärerna att behålla sin elasticitet och stärka hjärtat kan dina chanser att drabbas av en hjärtinfarkt minska avsevärt.

Du kan gå ner i vikt

Löpning är en av de bästa träningsformerna för att gå ner eller behålla en jämn vikt. Du kommer att upptäcka att det är ett ledande sätt att bränna bort extra kalorier och att det är den näst mest effektiva träningen i termer av förbrända kalorier per minut, först efter längdskidåkning.

Löpning stärker ditt självförtroende

Alla fördelarna med löpning är inte fysiska. Löpning kan ge en märkbar boost till ditt självförtroende och självkänsla. Genom att sätta upp och uppnå mål kan du bidra till att ge dig själv en större känsla av egenmakt som gör att du känner dig mycket gladare.

Det lindrar stress

Stress kan faktiskt orsaka ett antal hälso- och humörproblem. Det kan också minska aptiten och sömnkvaliteten. När du springer tvingar du din kropp att utöva överskott av energi och hormoner. Löpning hjälper också till att minska dina chanser att utveckla spänningshuvudvärk.

Löpning har kraften att eliminera depression

När du är deprimerad är det sista du förmodligen vill göra att gå upp och springa. Ändå kommer du att upptäcka att efter bara några minuters löpning kommer din hjärna att börja utsöndra hormoner som naturligt förbättrar ditt humör. Faktum är att det finns få saker i världen som bättre eller snabbare kan behandla depression än träning som löpning.

Löpning är otroligt bra för kropp, själ och själ. Du kommer att upptäcka att även korta löpturer kan få dig att känna dig mer energisk, mer fokuserad och bättre kunna njuta av allt som livet har att erbjuda.