US Open

Wimbledon, Rolland Garros och Grand Slam. Dessa stora tennisturneringar följer miljontals människor världen över varje år och de har kantats av stjärnor som Björn Borg, Edberg och Rafael Nadal. Borg har dock aldrig vunnit US Open, vilket kan tänkas märkligt men han har tagit sig till fyra finalomgångar.

US Open spelas även för damer och då klingar namnet Williams förmodligen bekant. Turneringen som består av fyra Grand Slamturneringar har spelats sedan slutet på 1800-talet och sedan 1978 kör man på banorna i Flushing Meadows i närheten av New York. Precis som de andra stora tennistävlingarna, kantas läktarna av tennisentusiaster, kändisar och andra VIP-gäster.

De första tävlingarna spelades på gräs men så småningom gick man över till hard courtbanor med akrylunderlag som är svårare än gräs men lättare än grusbanor.

Senaste US Open

I den senaste tävlingen 2017 blev man något förvånad när spanska tennisproffset Rafael Nadal hamnade i final mot Kevin Andersson som varit rankad som en av världens lägsta tennisspelare, eftersom många tippat på favoritduon Nadal-Federer i Grand Slamturneringens slutmatch. Istället tog Nadal hem spelet överlägset mot Andersson som förmodligen ändå är glad att ha tagit sig så långt. Det var förmodligen inget som tennisoddsen hade tippat på även om Nadal varit storfavorit i mångas ögon och nu tog hem sin tredje US Openpokal.

Att spela på tennis utan att spela tennis

Att satsa en slant på olika sporter har varit populärt sedan sporterna kom till. Fotboll och hockey är de vanligaste varianterna men tennis ligger inte långt efter. För att komma nära oddsen krävs att man sätter sig in i spelarnas stil, förutsättningar och svårigheter samt att man går in på en bra sportbettingsida för att ta del av de bästa och senaste rekarna samt övriga speltips på tennis som kan vara avgörande för en match. Det gäller att vara analytisk och verklighetstrogen och lyssna till experter samtidigt som du bör se med ett kritiskt öga och använda ditt goda omdöme.

Alla spelare kan ha en dålig dag och andra aspekter som väder och vind eller tidigare skador, kan vara avgörande för hur resultatet blir.