Tennis

Tennis är en av de mest populära individuella sporterna i världen. I tennis använder spelaren en racket för att slå en boll över ett nät in i motståndarens plan. Bollen måste hållas i spel och kan bara studsa en gång på planytan innan motståndaren måste slå tillbaka bollen över nätet. Standardkulan är gjord av filt över ihåligt gummi. Tennis spelas ofta med en spelare per sida (singlar) eller med två spelare per sida (dubbel). En tidig version av Tennis började på 1500-talet i Frankrike där spelare skrek “tenez” när de startade ett spel som gav spelet namnet Tennis. Senare skulle spelet förfinas i England på 1800-talet som grästennis för att mer likna den sport vi spelar idag.

Tennistävling

Tennis spelas av människor över hela världen som en fantastisk form av exorcisering och rekreation. Det finns också många nivåer av professionellt spel i turneringar runt om i världen. Det finns fyra toppturneringar som kallas Grand Slam-turneringar. Dessa är Wimbledon, US Open, Australian Open och French Open. Miljontals människor tittar på dessa turneringar, vilket gör tennis också till en fantastisk publiksport. Nyligen lades tennis till OS som en officiell sport. Tennis är en sport som har överskridit åldersgrupper och njuts av både unga barn och pensionärer.

Tennisbanan

Det grundläggande området där tennis spelas är call the court. Detta är en rektangulär plan yta av olika typer, inklusive betong, gräs och lera. Standardtennisbanan är 78 fot lång och 27 fot bred för singelmatcher. För dubbelmatcher utökas banans bredd till 36 fot. Ett 3 fot 6 tum högt nät sträcks ut över banan och delar banan på mitten. Tennisbanor finns i offentliga parker, skolor och countryklubbar över hela världen. De kan vara ute eller inne för att ge frisk luft när vädret är bra och leka året runt när vädret är dåligt. Det finns tre huvudtyper av tennisbanor. Varje yta tillåter en annan spelstil att utmärka sig eftersom bollens studs och hastighet kan variera dramatiskt. Dessa ytor är:

Hardcourt: Denna term inkluderar många olika ytor inklusive betong, asfalt, trä och Astroturf, bara för att nämna några. Hardcourts är i allmänhet snabba banor som har en bra konsekvent studs av bollen. Hardcourts är den mest populära typen av banor och troligen den bana som de flesta amatörtennisspelare använder.

Lera: Lerytan brukar anses vara en långsam yta eftersom tennisbollar tappar fart när de träffar banan. Denna yta gör också att bollen studsar högre än på andra ytor. Detta kan leda till långa tennisrallyn.

Gräs: Gräsplaner är den mest traditionella formen av bana då dagens tennis ursprungligen spelades på gräs. Gräs anses vara snabbt som de hårda banorna, men gräset kan vara ojämnt och få bollen att studsa roligt vilket gör det svårt att returnera hårda skott.